فهرست مطالب

Information Technology Management - Volume:7 Issue: 4, 2016

Journal of Information Technology Management
Volume:7 Issue: 4, 2016

  • تاریخ انتشار: 1394/10/30
  • تعداد عناوین: 12
|
  • جلال حقیقت منفرد، مهران خلج، آرش محمدعلیان*، محمدرضا کاباران زاده قدیم صفحات 697-714
    هدف از این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر در فرایند پیاده سازی سیستم برنامه ریزی منابع در گروه بهمن دیزل است. با شناسایی و اولویت بندی این عوامل می توان ریسک پیاده سازی سیستم برنامه ریزی را کاهش داد و به اختصاص منابع مناسب برای بودجه بندی صحیح، هدفدار و بهینه پرداخت. بدین منظور، پرسشنامه ای از عوامل بحرانی موفقیت تدوین شد و در اختیار جامعه پژوهش، شامل مدیران ارشد و مشاوران گروه بهمن قرار گرفت. به کمک روش تحلیل عاملی اکتشافی، هفت عامل در گروه عوامل بحرانی قرار گرفت. به همین منظور، پس از طراحی مدل هفت عاملی، به کمک روش گسترش عملکرد کیفی 18 عامل فنی در رابطه با این هفت عامل شناسایی و اولویت بندی شدند. در نهایت مشخص شد با اجرای مدل هفت عاملی، 5/89 درصد از عوامل بحرانی موفقیت شناسایی خواهد شد؛ از این رو برای دستیابی به مدل یادشده، 18 عامل به منظور بودجه بندی هدف دار منابع به ترتیب اولویت پیشنهاد شد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی منابع سازمان، تحلیل عاملی اکتشافی، عوامل بحرانی موفقیت، گسترش عملکرد کیفیت
  • الهام حقیقی، غلامعلی منتظر * صفحات 715-740
    اعتماد یکی از عوامل اصلی ایجاد رضایت و تکرار استفاده کاربران از خدمات برخط است. به همین دلیل هدف مقاله حاضر، شناسایی و رتبه بندی عوامل اثرگذار بر اعتماد کاربران در شبکه های اجتماعی الکترونیکی است. بنابراین در این پژوهش، ضمن معرفی مدلی برای عوامل اثرگذار بر اعتماد کاربران شبکه های اجتماعی برخط، به کمک روش الکتره فازی به رتبه بندی آنها پرداخته شده است. مسئله شناسایی عوامل تاثیرگذار بر اعتماد از نوع مسائل تصمیم گیری چندمعیاره است؛ ضمن اینکه بیشتر عوامل موثر بر آن با ابهام همراه بوده و قطعی نیستند. به همین دلیل برای دسته بندی آنها از روش الکتره فازی بهره برده شده است. با اجرای این روش روی داده های جمع آوری شده از پرسشنامه، مشخص شد با توجه به انواع شبکه های اجتماعی، ویژگی های «کاربردپذیری»، «پشتیبانی از فناوری به روز»، «یکپارچگی» و «میزان برخورداری از اخلاق» در صدر عوامل اثرگذار بر اعتماد کاربران قرار دارند و به طورکلی «ویژگی های وبگاه» و «ویژگی های فناورانه» در مقایسه با «ویژگی های امنیتی»، «ویژگی های فردی اجتماعی» و «ویژگی های فرهنگی کاربر» از اهمیت بیشتری برخوردارند. نتایج به دست آمده از تحلیل حساسیت در تغییر وزن معیارها نیز نشان می دهد ابهام و عدم قطعیت در ورودی های مسئله تاثیری بر خروجی روش الکتره فازی نمی گذارد.
    کلیدواژگان: اعتماد، الکتره فازی، شبکه های اجتماعی برخط، مدل الکتره، نظریه فازی
  • محمدرحیم رمضانیان، یعقوب ممبینی*، محمود مرادی صفحات 741-768
    همزمان با پیشرفت فناوری، صنعت خرده فروشی به کمک فناوری اطلاعات در مقیاس وسیعی فرایند کسب وکار یکپارچه را از سنتی به کانال های آنلاین تغییر داده است. در این مقاله، تاثیر یکپارچگی کانال های خرده فروشی مبتنی بر فناوری اطلاعات بر عملکرد شرکت های خرده فروشی و همچنین نقش میانجی دوسوتوانی سازمانی به مثابه قابلیت سازمان در بهره برداری و اکتشاف فرصت های رشد، در رابطه بین یکپارچگی کانال های خرده فروشی و عملکرد بررسی شده است. داده های پژوهش از شرکت های خرده فروشی زنجیره ای شهر رشت به دست آمده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان شرکت های خرده فروشی کلان شهر رشت است. از این جامعه آماری، 124 نفر از کارکنان به روش تصادفی ساده برای نمونه آماری انتخاب شدند. روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی است؛ اطلاعات آن از طریق پرسشنامه جمع آوری و به کمک مدل سازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان می دهد ابعاد یکپارچگی کانال های خرده فروشی مبتنی بر فناوری اطلاعات با میانجی گری دوسوتوانی سازمانی بر عملکرد تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: دوسوتوانی سازمانی، شرکت های خرده فروشی، عملکرد شرکت، فناوری اطلاعات، یکپارچگی کانال های خرده فروشی
  • خداکرم سلیمی فرد*، عباس عباسی زاد، رضا سیاوشی صفحات 769-788
    به دنبال رشد روزافزون فناوری اطلاعات، سازمان ها در پی افزایش قابلیت دسترسی و مبادله داده ها با کمترین هزینه اند. هدف این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر پذیرش BYOD است. BYOD سیاستی است که به کارکنان اجازه می دهد از دستگاه های شخصی مانند گوشی هوشمند، تبلت و لپ تاپ برای وظایف سازمانی استفاده کنند. در پژوهش پیش رو به کمک دیدگاه خبرگان و بازخوانی پژوهش های پیشین، مدلی نوین برای سنجش اهمیت عامل های اثرگذار در پیاده سازی BYOD پیشنهاد شد. ساختار مدل پیشنهادشده از دو معیار اصلی تشکیل شده است که هر یک ده زیرمعیار را دربرمی گیرد. برای یافتن وزن هر عامل اثرگذار، روش تحلیل سلسله مراتبی فازی اصلاح شده به کار گرفته شد. با بهره مندی از پرسشنامه ویژه این روش، دیدگاه خبرگان گردآوری شد و به هر یک از معیارهای مدل وزنی اختصاص یافت. یافته های پژوهش نشان می دهد عوامل سیاستی در رتبه نخست اهمیت قرار دارد و عوامل تمایل رفتاری در استفاده از فناوری در اولویت بعدی جای گرفته است. مدل پیشنهادی این پژوهش، نخستین مدل ارائه شده برای سنجش عامل های اثرگذار در پیاده سازی BYOD است و می توان آن را در پیاده سازی موفق BYOD به کار می رود.
    کلیدواژگان: پذیرش فناوری، پیاده سازی فناوری، تحلیل سلسله مراتبی فازی، BYOD
  • سونیا صرامی، اسدالله کردناییج *، اصغر مشبکی اصفهانی صفحات 789-804
    اهمیت دستیابی به اطلاعات بازار که حاصل هوشمندی رقابتی سازمان است با تغییرات وسیعی که امروزه شرکت ها در حوزه های مختلف از جمله افزایش شدت رقابت، ورود فناوری های جدید، خصوصی سازی و مواردی مانند اینها در محیط رقابتی خود تجربه می کنند، بیش از پیش افزایش یافته و به شدت بر عملکرد سازمان تاثیر می گذارد. از این رو پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر هوشمندی رقابتی بر عملکرد سازمان در بانک های تجاری اجرا شده است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از شاخه همبستگی است. جامعه آماری آن 22 بانک تجاری است که از 14 بانک همکاری کننده با پژوهش، 174 نفر برای نمونه آماری انتخاب شدند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها در قالب مدل سازی معادلات ساختاری به کمک نرم افزارهایSmartPLS و SPSS بررسی شدند. یافته ها نشان داد هوشمندی رقابتی بر عملکرد سازمانی تاثیر می گذارد. مولفه های هوشمندی رقابتی که هوشمندی رقبا، تکنولوژیکی، راهبردی اجتماعی و بازار را دربرمی گیرند نیز به ترتیب اولویت بر عملکرد سازمان تاثیرگذارند.
    کلیدواژگان: بانک های تجاری، عملکرد، کارایی، هوشمندی رقابتی
  • سمیه طاهری، مازیار گودرزی * صفحات 805-824
    توجه به مسئله رشد هزینه و پیامدهای منفی مصرف سوخت های فسیلی، استفاده از منابع تجدیدپذیر انرژی را به اولویتی اساسی در مراکز داده تبدیل کرده است. اگرچه استفاده از این منابع موجب کاهش آثار مخرب زیست محیطی مصرف سوخت های فسیلی می شود، هزینه زیاد راه اندازی نیروگاه و طبیعت نوسانی این منابع، استفاده از آن را محدود می کند؛ به گونه ای که بسیاری از گردانندگان مراکز داده ترجیح می دهند از منابع برق شهری استفاده کنند. در این مقاله روش های مدیریت توان مصرفی و کاهش هزینه با هدف کاهش زمان بازگشت سرمایه، مانند بهره مندی از فرصت های برآمده از الگوی محاسبه هزینه انرژی و مدل توزیع شده برق اضطراری (UPS)، بررسی شده است. واحد مدیریت هوشمند توان مصرفی (SPMU) پیشنهادشده، در هر فاصله زمانی با توجه به میزان انرژی خورشیدی در دسترس، قیمت برق شهری و وضعیت باتری های توزیع شده UPS، توزیع بهینه ای از توان ذخیره شده هر منبع ارائه می دهد و مدیریت شارژ و تخلیه باتری ها را بر عهده می گیرد. بر اساس نتایج، این روش زمان بازگشت سرمایه را بین 2/1 - 8/0 سال کاهش می دهد که به طور متوسط 36 درصد کمتر از روش مرسوم است.
    کلیدواژگان: الگوی محاسبه هزینه انرژی، مدل توزیع شده برق اضطراری، مرکز داده، منبع انرژی تجدیدپذیر
  • مسعود عابسی، الهه حاجی گل یزدی * صفحات 825-844
    منطق یادگیری از استثنائات چالش مهمی در حیطه داده کاوی و کشف دانش است. در این پژوهش بر اساس تئوری استثنائات و رضایتمندی، الگویی نوین برای بهبود شایان توجه میزان اعتماد و اطمینان به کشف و یادگیری از استثنائات ارائه می شود. ابتدا به کمک رویکرد تلفیقی پیشنهادی بر اساس تئوری استثنائات، حدود رفتار نرمال و استثنایی داده ها مشخص می شود و پس از آن با به کارگیری تئوری رضایتمندی، راه حل های رضایت بخش به دست می آید. استخراج دانش از داده های نرمال و استثنایی به کمک رویکرد یادگیری پایین به بالا و به کارگیری الگوریتم پیشنهادی RISE ارتقایافته صورت می گیرد. به منظور تعیین کارایی الگوی پیشنهادی، کشف سهام استثنایی در پایگاه اطلاعاتی بازار بورس ایران هدف قرار گرفت. برتری نتایج روش پیشنهادی با نتایج به دست آمده از به کارگیری سایر الگوریتم های داده کاوی، روزنه ای برای توجه به رویکرد پیشنهاد شده است. همچنین با بهره مندی از شاخص g-means میزان دقت این روش سنجیده شد. نتایج نشان داد روش پیشنهادشده از قابلیت شناسایی و یادگیری از داده های استثنایی برخوردار است.
    کلیدواژگان: تئوری استثنائات، تئوری رضایتمندی، داده کاوی، یادگیری پایین به بالا
  • وحیده علی پور، محمد باشکوه *، میترا شکسته بند صفحات 845-864
    با توجه به جایگاه گردشگری در توسعه کشور، ضروری است که به صورت مسئله عوامل موثر بر گسترش این صنعت از طریق رویکرد استفاده از خدمات الکترونیک در شهر اردبیل بررسی و تبیین شود. جامعه آماری پژوهش، آن دسته از گردشگرانی است که در سال 1392 به شهر اردبیل سفر کرده اند. از این جامعه، نمونه ای به حجم 384 نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. برای گردآوری داده های پژوهش، پس از ترکیب چند پرسشنامه از محققان دیگر، پرسشنامه ای حاوی 51 سوال طراحی شد. سوال های پژوهش از طریق آمار توصیفی و استنباطی با به کارگیری نرم افزارهای SPSS و Lisrel بررسی شدند. نتایج تحلیل نشان داد عوامل شناسایی شده در پژوهش، بر گسترش استفاده از خدمات الکترونیک تاثیر می گذارد. در این میان، تاثیر متغیرهای اعتماد به دولت و اعتماد به فناوری از سایر عوامل بیشتر است. نتایج این پژوهش به شکل گیری مبنایی جدید برای دسته بندی عوامل موثر بر گسترش استفاده از خدمات الکترونیک در صنعت گردشگری انجامید که می تواند راهنمای مناسبی برای سازمان های فعال در زمینه گردشگری در طراحی سیستم های الکترونیکی باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل عاملی، خدمات الکترونیک، گردشگری الکترونیک، گردشگری
  • محمد فتحیان*، مهدی مهریار، محمدرضا غلامیان صفحات 865-888
    مدل های ارزیابی عملکرد واحدهای فناوری اطلاعات و ارتباطات تا کنون از دیدگاه های متفاوتی به موضوع پرداخته اند. از آنجا که فناوری اطلاعات و ارتباطات از دو وجه تمایز مفید و مضر برای محیط زیست برخوردار است، این پژوهش با دخالت بعد محیط زیست، قصد دارد مدل جدید ارزیابی عملکرد را با توجه به محیط زیست ارائه کند. برای نیل به چنین مدلی از تلفیق معیارهای مدل جایزه ملی کیفیت ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران، مدل کارت امتیازی متوازن فناوری اطلاعات و ارتباطات سبز، مدل مدیریت سبز ایران، استانداردهای سازمان جهانی ارتباطات و مدل های دیگر بهره برده شد و جامع ترین معیارهای مطرح با بازتعریفی در مفاهیم بنیادین چارچوب ارتباطات سبز ارائه شد. بدین منظور با بهره گیری از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، عوامل نهایی شناسایی شدند و به کمک روش تحلیل سلسله مراتبی به هر یک وزنی اختصاص یافت و مدل هرم سبز ارزیابی عملکرد واحدهای فناوری اطلاعات و ارتباطات به دست آمد.
    کلیدواژگان: ارتباطات سبز، ارزیابی عملکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری اطلاعات و ارتباطات، محیط زیست
  • امیر مانیان، فاطمه عباسی * صفحات 889-908
    تمام پژوهش ها و اسناد، مبنای فلسفی دارند و با توجه به آنکه پارادایم به سیستم کلی اندیشیدن و تفکر اشاره دارد، می تواند مبنایی برای مشخص کردن الگوهای حاکم بر پژوهش ها باشد. با اینکه مباحث مختلفی در زمینه پارادایم های سیستم های اطلاعاتی، منشورها و آیین نامه های اخلاقی سازمان ها مطرح شده است، هنوز پژوهشی در این زمینه بنا بر اطلاعات در دسترس پژوهشگر به بررسی پارادایم حاکم بر این منشورها نپرداخته است. با توجه به این خلا، هدف از پژوهش پیش رو تبیین جایگاه پارادایم های اخلاقی در منشور اخلاقی سازمان هایی است که در حوزه سیستم های اطلاعاتی فعالیت می کنند. در این پژوهش با استفاده از روش فراترکیب و در نظر گرفتن شباهت های ظاهری و محتوایی، پارادایم های حاکم بر هر یک از بندهای منشور مشخص شده است. اطلاعات استخراج شده نشان داد پارادایم های پست مدرن و مدرنیسم، پارادایم های اخلاقی عمده در منشور اخلاقی انجمن کامپیوتر است که در مجموع، غلبه پارامترهای اخلاق کاربردی، مسئولیت اخلاقی، تربیت مقاومت گرا و سلطه ستیز، تربیت انتقادی و تربیت دموکراتیک در منشور اخلاقی انجمن کامپیوتر را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: پارادایم های اخلاق، فراترکیب، مدرنیسم، منشور اخلاقی
  • امیرحسین مردانی*، الهام مردانی صفحات 909-930
    این پژوهش با به کارگیری شاخص های علم سنجی و تحلیل شبکه های اجتماعی به بررسی عملکرد کشورهای جهان در حوزه سیستم های اطلاعاتی طی سال های 2004 تا 2013 در پایگاه وب علوم پرداخته است. نتایج پژوهش نشان داد شبکه هم تالیفی کشورهای جهان در این حوزه 166 گره و 21518 پیوند دارند. به طور کلی میانگین چگالی شبکه هم تالیفی نسبت به برخی حوزه ها بیشتر است و ساختار به نسبت پایدار و منسجمی دارد. هیچ مولفه منزوی در شبکه هم تالیفی وجود ندارد و بخش عمده ای از پیوند های ممکن در این شبکه به نمایش درآمده اند. با توجه به شاخص های مرکزیت بررسی شده، کشورهایی مانند آمریکا و انگلستان اثرگذارترین کشورها در شبکه هم تالیفی سیستم های اطلاعاتی شناخته می شوند و می توانند گردش اطلاعات بین شبکه را کنترل کنند. با بهره گیری از یافته های این پژوهش، سیاستگذاران پژوهشی و برنامه ریزان دانشگاه های کشور می توانند تمهیدهایی را برای شکل گیری و تقویت پیوندهای مشارکتی با پژوهشگران کشورهای مهم و تاثیرگذار دنیا فراهم کنند و جایگاه مرکزیت کشور را افزایش دهند.
    کلیدواژگان: پایگاه وب علوم، تحلیل شبکه اجتماعی، سیستم های اطلاعاتی، شبکه هم تالیفی، علم سنجی
  • محمدرضا مردانی، منیژه مولایی * صفحات 931-950
    فرایند هوشمندسازی مدارس، کاستی هایی دارد که پژوهش حاضر درصدد برآمده است عوامل تاثیرگذار بر فرایند مدیریت در مدارس هوشمند را شناسایی و معرفی کند. این پژوهش رویکردی توسعه ای و کاربردی و روشی توصیفی پیمایشی در پیش گرفته است. همزمان با مطالعه میدانی، داده های پژوهش در قالب مصاحبه و پرسشنامه گردآوری شدند. جامعه آماری، مدارس هوشمند وزارت آموزش وپرورش کشور است. نمونه گیری به روش هدف دار بود و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه 36 سوالی با عوامل تاثیرگذار بر فرایند مدیریت مدارس هوشمند در نظر گرفته شد. بخش اول هر سوال، ضمن تعیین جایگاه عامل در فرایند مدیریت، تعلق عامل به یکی از حوزه های مدیریتی (برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل) را با دسته بندی دابرین مشخص می کرد و قسمت دوم سوال، میزان اثرگذاری عامل بر فرایند مدیریت در مدارس هوشمند را نشان می داد. درنهایت عوامل موثر بر فرایند مدیریت در مدارس هوشمند، پس از شناسایی و اولویت بندی، در گروه های وظیفه ای دابرین دسته بندی شدند و بر اساس این پژوهش، عوامل زیرمجموعه ای دسته ها، استخراج شد. نتایج پژوهش نشان داد اینترنت پرسرعت، بسترسازی، یکپارچه سازی و ارتقای توان علمی و شغلی، بر فرایند مدیریت در مدارس هوشمند 100 درصد تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: بازمهندسی، عوامل موثر، فرایند مدیریت، مدرسه هوشمند
|
  • Jalal Haghighat Monfared, Mehran Khalaj, Arash Mohammad Alian*, Mohammad Reza Kabaran Zadeh Ghadim Pages 697-714
    Researches have always been seeking those factors that deserve to be studied to reduce the risk involved in the process of enterprise resource planning implementation and increase the opportunity of achieving the implementation objective. In addition, by knowing the priority of the factors, they could carry out the resources allocation in a goal-directed way. By seeking the opinions of the senior managers and advisors Bahman Diesel Industrial Group, 34 critical success factors whichhad been already noted in the precedent studies were identified. However, due to the difference in the type of organizations and lack of priority, there was no justification in using the already identified raw critical success factors. Therefore; by considering the prioritization of the managers in different sectors, as the main customers of the products yield through enterprise resource planning, the critical success factors were classified, prioritizes and named by benefiting from experts view with regards to the priorities set by the managers and employing the factorial analysis scientific method, those factors were divided into seven new clusters that could be named as the new seven localized critical success factors; followed by using them in the quality table boxes to serve as voice of customer. 18 tangible technical factors were then determined in in relation with those item and prioritization was performed accordingly by using QFD approach.
    Keywords: Enterprise resource planning, critical success factor, exploratory factor analysis, Quality function deployment
  • Elham Haghighi, Gholam Ali Montazer * Pages 715-740
    this paper attempts to rank the effective factors in making trust in social networks to provide the possibility of attracting and increasing users’ trust on these social networks for providers and designers of online social networks. Identifying the effective factors in making trust in social networks is a multi-criteria decision making problem and most of effective factors are ambiguous and uncertain, thereby this article uses Fuzzy ELECTRE to rank them. By implementing Fuzzy ELECTRE on gathered data, respectively «usability factor», «supporting up to date technology factor», «integrity» and «the rate of ethics factor» are on the top of effective factors in making trust in users. In general, «web features» and «technology features» have a higher degree of importance than «security features», «individual-social features» and «cultural features». Ranking of Fuzzy ELECTRE comparison ranking of Fuzzy TOPSIS and Fuzzy ELECTRE method becomes validate because Spearman correlation coefficients is 0/867. Result of sensitivity analysis on changing weight of criteria shows that Fuzzy ELECTRE isn’t affected by ambiguity and uncertainty in inputs.
    Keywords: Fuzzy ELECTRE, Fuzzy theory, online social networks, Trust
  • Mohamadrahim Ramazanian, Yaghoob Mombiniy*, Mahmoud Moradi Pages 741-768
    Information technology is a critical tool for companies to achieve the competitive advantage and organizational innovation. IT capability provides an appropriate opportunity for retailers to improve their relationships with customers and progress firms’ performance. Comes with advances in technology, retail industry by using Information technology has changed its business process from traditional to online channels. This paper, investigates the effects of IT based retail channel integration on retail stores performance, furthermore the mediating role of organizational ambidexterity as organizational capability in exploitation and exploration of growth opportunities has been examined. Research data has been collected from the retailer sales chains in Rasht city. Data was collected through questionnaires and analyzed by structural equation modeling and partial least squares algorithm. Findings show that retail channel integration based on information technology by mediated organizational ambidexterity influence on performance.
    Keywords: retail channel integration, Organizational Ambidexterity, retail stores, firm performance
  • Khodakaram Salimifard*, Abbas Abbasizad, Reza Siavashi Pages 769-788
    In the wake of rapid growth in information technology, modern organizations seeking to increase the access and exchange data with minimal costs. BYOD is an emergent policy under which employees are allowed to use their personal devices such as smart phones, tablets and laptops to perform tasks. In this study, a model to prioritize the factors influencing the organizational adoption of BYOD is proposed. The model has two main criteria, each of which has ten subcriteria. Using ICT experts’ views and Improved Fuzzy Analytical Hierarchy Process technique, the model criteria were weighted. The two main factors, political factors identified as foremost important factor and behavioral intention to use IT were in the second priority. The model can be used as a basis for further research and successful implementation of BYOD by the organizations.
    Keywords: BYOD, Technology Acceptance, technology adotion, Fuzzy Analytical Hierarchy Process
  • Sonia Sarami, Asadollah Kordnaeich*, Asghar Moishabaki Esfahani Pages 789-804
    The importance of obtaining market information via organization’s competitive intelligence considering the extensive changes which companies are experiencing in different areas like increased pressure of competition, emerging new technologies, privatisation in thier competitive environment is now more than ever and can highly affect organizational performance. Hence this study assessed the effect of competitive intelligence on organizational performance in commercial banks. This research was an applied research in terms of purpose and correlational descriptive in terms of data gathering method. The statistical population of the study is the 22 commercial banks that 14 banks cooperated with this research and from the cooperating banks we gathered a sample of 174 participants. Data were gathered by questionnaire and At the end, by using Structural equation modeling and SmartPLS and SPSS softwares hypothesis were tested. Research findings showed that competitive intelligence affects organizational performance.Its indicators which are, competitors,technologic, strategic-social and market intelligence also affect organizational performance respectively.
    Keywords: Commercial Banks, Competitive Intelligence, Efficiency, Performance
  • Somayyeh Taheri, Maziar Goudarzi * Pages 805-824
    Due to the increasing cost and environmental impacts of fossil fuel consumption, using the renewable energies in data center has become an important and essential priority. Although using renewable energies has less environmental harmful effects, but the high investment needed for their installations as well as their fluctuating power production characteristic, restricts their usage such that most of data center's managers prefer to use brown energy instead. In this paper, the power management and cost reduction techniques, with the aim of reducing break-even time, like using the electricity pricing model's opportunity and distributed Uninterruptable Power Supply (UPS) has been considered. In each time slot, the proposed Smart Power Manager Unit (SPMU) specifies the optimized distribution of power between available power supplies based on available solar energy, the price of electricity and the status of distributed UPS batteries; it also manages batteries charging and discharging. Results show that proposed method reduces the break-even time of investment cost on solar power installation to 0/8- 1/2 years that is 36% shorter than conventional method on average.
    Keywords: Data Center, Distributed UPS, Electricity Pricing Model, Renewable Energy source
  • Masood Abessi, Elahe Hajigol Yazdi * Pages 825-844
    Learning of abnormalities is a considerable challenge in data mining and knowledge discovery. Exceptional phenomena detect among huge records of the database which contains a large number of normal records and very few abnormal ones. This is important to promote confidence to a limited number of records for effective learning of abnormality. In this study, a new approach based on the abnormality theory and satisficing theory presented for confidence improvement of abnormal data detection and learning. First, the borders of abnormal and normal behavior clear using a combination approach based on abnormality theory then, satisfied solution extracted by means of satisficing theory. Modified RISE method as a bottom-up learning approach implemented to extract Normal and abnormal knowledge. The efficiency of the proposed model determined by using it, for abnormal stock selection from the Iran stock market. The superior of the proposed method results toward the results of applying decision tree and support vector machine is considerable. Accuracy of proposed method measure by g-means index. The results show the capability of proposed approach in abnormality detection and learning.
    Keywords: data mining, Abnormality theory, Satisficing theory, Bottom, up learning
  • Vahide Alipour, Mohammad Bashukouh*, Mitra Shekasteband Pages 845-864
    The present study aimed identifies factors affecting the development and use of electronic services in the tourism industry. Population of the study of those tourists who have traveled in April 2013 in the city of Ardabil. The population sample of 384 randomly selected. To gather data, researchers used a combination of questionnaires and questionnaire containing 51 questions was designed. The validity and reliability of the variables considered in the study as it was very good. Research questions investigated through descriptive and inferential statistics were performed using SPSS, Lisrel. The results of the analysis show that variable behavioral intention to make use of the technology has 84% rate, technology acceptance model it 79% of the impact, trust has 86 percent of the impact and the dissemination of innovation has a 67 percent impact on the plan to use the electronic services. In the meantime the trust of the organization and trust of the technology variables impact among other factors is more.
    Keywords: Tourism, e, tourism, electronic services, factor analysi
  • Mohammad Fathian*, Mahdi Mehriar, Mohammad Reza Gholamian Pages 865-888
    Performance evaluation models of information and communication technology (ICT) sectors have been already considered with many perspectives of ICT management. Since ICT has two distinct aspects of usefulness and harmfulness for the environment, therefore, this research with regard to the new dimension named environment, is going to present a new performance evaluation model with the approach of environment. To achieve such a model, the integration of criteria of the I.R.Iran ICT National Quality Award (ICTINQA), Green IT Balanced Scorecard, Iranian green management model, standards of the International Telecommunication Union (ITU) and other models are used. Afterwards, the most comprehensive suggested criteria are presented with redefinition under the title of fundamental concepts of green communications framework. For this purpose, by using the method of exploratory and confirmatory factor analysis, the final factors were determined and weighted using hierarchical analysis technique.
    Keywords: ICT Performance Evaluation, Green Communications, environment, Information, Communication Technology
  • Amir Manian, Fateme Abbasi * Pages 889-908
    All researches and documents have a philosophical basis and since paradigm refers to the system of thinking, it can be basis for research patterns. Despite of the various discussions on information system paradigms and code of ethics, non of them deal with paradigm of code of ethics. Due to this gap the aim of this research is explaining the position of ethics paradigm in organizations code of ethics which work in information systems. In this research, features of ethics in paradigms is demonstrated in by using meta-synthesis. Extracted information shows organizational code of ethics which active in information system fields and totally specifies paradigms of each provision of Association for Computing Machinery (ACM). Totally our surveys shows that modern and post-modern are dominant paradigm of code of ethics which represent the dominance of applied ethics, ethical responsibility, Resistance oriented, critical training, domination struggles training and democratic training in ACM code of ethics.
    Keywords: Code of Ethics, Meta, Synthesis, Ethics Paradigms, modern
  • Amir Hossein Mardani*, Elham Mardani Pages 909-930
    This research uses of Scientometric indicators and social network analysis to evaluate the performance of countries in the field of information systems in Web of Science during 2004 to 2013. The results show that co-authorship network has 166 vertices (countries) and 21518 links (co-authorships). In general, co-authorship network of information systems had a high density than some fields and Solidarity of the network is partially good. There are no isolated component in the network and more possible links in this network have emerged. According to micro-level metrics, countries like America and Britain are recognized as the most influential countries in co-authorship network and can control the flow of information between network. Using the findings, policy-makers and planners of university in Iran can provide facilities for the formation and strengthening of collaborative connections with the important and influential countries.
    Keywords: Information Systems, Social network analysis, Scientometric, Co, authorship network
  • Mohammad Reza Mardani, Manijheh Molaei * Pages 931-950
    In the areas that the introduction of information technology has fundamentally changed and is the field of education, has some shortcomings. The aim of this research sought to identify factors affecting the management of smart schools. In this paper simultaneously has been using field studies to collect data in the form of interviews and a questionnaire survey. The statistical community of this research has been the smart schools under the education of I.R.IRAN. Purposive sampling method is used and the data collection tool was a questionnaire consists of 36 questions that each question designates one of effective factors on the management of smart schools. Also each question consists of two parts. The first part designates the position of factor in the management process, which represents the domain's belonging to the management agent (planning, organizing, leading, controlling), According to the classification of Dabryn and in the second part the amount of affect of the factors on the process of managing the smart schools were examined. At the end the factors affecting the management of smart schools, recognized and prioritized, and were divided indabryn groups. According to this research subsets are extracted. The research conclusions show that the factors "Internet Speed", "The Introduction, facilities and smart equipment OF schools", "Web and portal OF school, and solid sculpture systems", " Promote academic ability and OF potential beneficiaries” ARE Effective ON the management process in the smart schools.
    Keywords: Re – engineering_The management process_The smart school_Contributing factors